Formulierenbrigade

Voor de nieuw op te richten Formulierenbrigade in Woudenberg, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Bij de Formulierenbrigade komen mensen met allerlei vragen. Taken van de vrijwilligers zijn uiteenlopend, denk onder andere aan:

  • Helpen invullen van formulieren (bijv. van gemeente, uitkeringsinstanties, verzekeraars, pensioenfondsen, aanvraag ov-chip of Digi-D)
  • Uitleg geven van brieven
  • Uitzoeken of iemand recht heeft op toeslagen of gemeentelijke regelingen
  • Hulp bij overige vragen of problemen met instanties

Gevraagde vaardigheden en competenties

We zoeken iemand die affiniteit en/of kennis heeft van sociale wet- en regelgeving en die bereid is om zijn/haar kennis in te zetten om anderen te helpen met hun vragen.
Een vrijwilligers van de Formulierenbrigade is daarnaast klantgericht, enthousiast, flexibel en betrokken, maar weet zijn/haar grenzen te bewaken.

Tijdsbesteding

In overleg, maar minimaal De wens bestaat om een wekelijks inloopspreekuur te draaien, bemenst door twee vrijwilligers. De tijdsinvestering zal afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich aanmeld en de hoeveelheid vragen die op ons af komen. We gaan uit van ongeveer een dagdeel per week.

Sandra van Capelle
Schans 29
3931 KJ Woudenberg

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties