Hatha Yoga & Mindfull Yoga

yoga

Mijn naam is Willeke Heijndijk en vanaf 11 april a.s. zal ik gaan starten met het geven van wekelijkse yogalessen in het Cultuurhuis in Woudenberg. In een wereld waarin alles en iedereen steeds sneller gaat, mensen zich kunnen verliezen in al hun drukke bezigheden, vind ik het belangrijk dat mensen tijd voor zichzelf nemen, ontspanning kunnen vinden in de hectiek van alle dag. 

Yoga betekent letterlijk ‘het stilleggen van het wervelen van de geest’. Met Hatha yoga breng je lichaam en geest in evenwicht. Met behulp van de verschillende oefeningen werk je aan je lichamelijke conditie door het uitvoeren van fysieke houdingen (asana’s), die een gunstig effect hebben op je coördinatie, concentratie, uithoudingsvermogen, soepelheid en ontspanning van je lichaam. 

Yoga heeft mij veel gebracht en van daaruit is de gedachte ontstaan dat ik dit wil doorgeven aan anderen en mensen hetzelfde wil laten ervaren. Dat is de reden dat ik vorig jaar ben gestart met de Yoga Docent Opleiding, waarvan ik het eerste gedeelte inmiddels heb afgerond. Nu ben ik op het punt dat ik wil beginnen met het doorgeven van mijn ervaringen. 

Lessen
De lessen zullen plaatsvinden in onderstaande periodes op de volgende tijden:

Hatha yoga
Woensdagochtend tussen 09:00 en 10:00 
11 april t/m 27 juni, uitgezonderd 25-04

Mindful yoga
Woensdagavond tussen 19:00 en 20:00
11 april t/m 27 juni, uitgezonderd 25-04

De Hatha yogalessen bestaan uit ademhalingsoefeningen, een warming-up bestaande uit o.a zonnegroeten, diverse staande- en zittende yogahoudingen en een eindontspanning, waarbij het altijd gaat om jouw lichaam, om jouw grens. Het gaat er niet om je limiet te bereiken maar om die limiet te voelen, te (her)kennen.

De Mindful yogalessen beginnen met een korte, toegankelijke meditatie, vervolgens Hatha yoga ‘the mindful way’ (grootste gedeelte van de les), ademhalingsoefeningen en een eindontspanning. De uitnodiging is om oprecht te luisteren naar signalen van je lichaam, van ‘doing’ modus naar ‘being’ modus. Een ervaring die zich ook zal gaan vertalen naar de rest van je leven.

Kosten Hatha- of Mindful yoga
- Proefles:     € 8,-
- Enkele les:     €10,-
- Serie lessen:     €100,- (11 in totaal)

Wil je je direct aanmelden? Heb je nog vragen? Neem dan contact op via willeke.heijndijk@hotmail.com.