Hulp bij het huishouden

Kunt u het huishouden niet meer (helemaal) zelf doen? En zijn er te weinig mensen in uw omgeving die u hierbij kan helpen? Dan kunt u een afspraak maken met De Kleine Schans. Samen met u kijken wij naar uw situatie en zoeken we naar een oplossing voor uw probleem bij het doen van het huishouden.

Huishoudelijke hulp op maat

Als u zelf de huishoudelijke hulp niet kunt regelen, krijgt u van de gemeente een indicatie voor de huishoudelijk hulp. De gemeente bepaalt dan hoeveel uren hulp u krijgt en hoe deze hulp eruit ziet. Dit noemen we een maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning. U kunt zelf uw voorkeur aangeven voor de organisatie die de huishoudelijke hulp biedt. De gemeente regelt de betaling van deze hulp met de zorgaanbieder.

Eigen bijdrage

Voor de alle ondersteuning die de gemeente u geeft in het kader van de Wmo, wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 19,00 per maand. Ook voor de aanvraag van een rolstoel wordt aan u een eigen bijdrage gevraagd. Klik hier voor de website van het Centraal Administratie Kantoor voor meer informatie.

Uit welke zorgaanbieders kan ik kiezen?

De aanbieders waar de gemeente Woudenberg een contract mee heeft afgesloten zijn:

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over hulp en ondersteuning? Neem dan contact met ons op.Vragen en meer informatie. Zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat bij het aanvragen van huishoudelijke hulp? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties