Jonge Mantelzorgers

Fiets

Ook als je jong bent kan je mantelzorger zijn, bijvoorbeeld als je een broer hebt met autisme, een zusje met ADHD, je moeder ernstig ziek is of je vader een verslaving heeft.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Dat je dan vaak wat extra in huis moet doen of je vaak zorgen maakt, is dan logisch, dat doe je gewoon. 

Maar vanzelfsprekend, dat is het niet.... en daarom willen we graag met je in contact komen. We willen weten hoe we jou kunnen ondersteunen en waar JIJ behoefte aan hebt. 

Weet je, dat er in Nederland 1 op de 4 jongeren mantelzorger is? Je bent dus niet de enige! Twijfel je of jij ook een jonge mantelzorger bent? Doe dan de test:

Test: Ben ik een Jonge Mantelzorger?

Anouk Koster is vanuit Jeugd-Punt verbonden aan het Steunpunt Mantelzorg en is er speciaal voor de mantelzorgers tot 24 jaar. Je kan contact opnemen met Anouk. Ze is bereikbaar via de mail: ak@jeugd-punt.nl  of via whats-app of telefonisch: 0612895434. Ze kan naar je luisteren als je je verhaal kwijt wilt en je in contact brengen met andere jonge mantelzorgers als je dat wilt. Of je kan gewoon meedoen aan leuke activiteiten, zodat je juist even niet bezig hoeft te zijn met hoe het thuis gaat. 

Je kan je ook aanmelden als mantelzorger. Dan kunnen we je uitnodigen voor uitstapjes en activiteiten en dan krijg je jaarlijks 'het mantelzorgcompliment'. Aanmelden kan via dit formulier, we nemen dan contact met je op. Ook kunnen we je dan uitnodigen als we met andere jonge mantelzorgers wat leuks gaan doen. 

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties