Jongerenwerk

Er zijn in Woudenberg veel activiteiten voor jongeren of verenigingen waar jij als jongere terecht kunt. Maar het kan goed zijn dat je als jongere behoefte hebt aan iets dat in Woudenberg nog niet aanwezig is. Dan is het mogelijk om dit samen met de jeugd- en jongerenwerkers van Jeugd-Punt op te zetten.  Jeugd-Punt kijkt dan samen met jou en andere jongeren die dezelfde wensen en behoeften hebben, wat er nodig is om de activiteit te organiseren.  Samen maken jullie een stappenplan en Jeugd-Punt helpt bij het vinden van een locatie of, als het nodig is, bij het vinden van financiële ondersteuning.

Heb je een idee voor een activiteit, neem dan contact op met de jongerenwerkers via onderstaande contactgegevens: 
E
 ak@jeugd-punt.nl 
T 06-12895434

Jongerencoach

Als jongere  loop je soms tegen dingen aan die niet lekker gaan. Bijvoorbeeld thuis, op school of je werk, of wat betreft vrienden, gezondheid, seksualiteit of financiën. Als je deze zaken bespreekbaar maakt is het vaak zelf op te lossen, al dan niet met behulp van je ouders, familie of vrienden. Maar soms zijn de problemen wat zwaarder. Of heb je zelfs te maken met politie of justitie. Dan is het goed om te weten dat er jongerencoaches van Jeugd-Punt zijn. Deze kunnen een luisterend oor bieden en meedenken om de juiste hulp te vinden. De jongerencoach is zelf geen hulpverlener, maar is wel goed op de hoogte van welke ondersteuning jongeren in Woudenberg kunnen krijgen. Samen met een jongerencoach bespreek je welke problemen je ervaart en wat er nodig is om deze aan te pakken. Daarna stellen jullie samen een plan op en hebben jullie regelmatig contact over hoe het gaat.

Thematische workshop voor jongeren

Iedere verenigingen of organisatie die met jongeren werkt signaleert weleens risicovol of ongezond gedrag onder de jeugd. Het kan zijn dat het signaal zodanig serieus is dat het goed zou zijn om het thema op de club of binnen de organisatie bespreekbaar te maken en er voorlichting over te geven. Hiervoor zijn binnen de gemeente Woudenberg de jongerenwerkers van  Jeugd-Punt actief. Deze kunnen met verenigingen of organisaties op basis van specifieke vragen of problemen kijken wat de meest effectieve manier is om het onderwerp bespreekbaar te maken kan, waar mogelijk in coproductie met de vereniging of organisatie dit verder uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een training “veilig online” naar aanleiding van een sexting incident of voorlichting over alcohol als gevolg van “Binge drinking”.

De jongerenwerkers hebben een kantoor in het Cultuurhuis,  Dorpsstraat 40 in Woudenberg.

Bij u in de buurt

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties