Koffieochtend voor ouders van een bijzonder kind

ADHD

MEE organiseert samen met Steunpunt Mantelzorg Woudenberg een doorlopende gespreksgroep voor ouders (verzorgers) van bijzondere kinderen uit Woudenberg en directe omgeving. De groep is bedoeld voor ouders van kinderen met ASS, ADHD, hoogbegaafdheid, hoogsensitief, een lichamelijke of verstandelijke beperking, kortom bijzondere kinderen die speciale aandacht van jou als ouder behoeven.

Als ouders zijn we allemaal gelijk. Met zorgen en mooie momenten op de weg die we lopen, en waarbij je soms veel te lang moet zoeken, om te vinden wat je nodig hebt. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: het beste voor je kind.

Voor veel ouders begint het met een gevoel... er is 'iets' waar je in het begin je vinger vaak nog niet echt op kunt leggen. Dan begint de zoektocht naar een antwoord (een diagnose, een naam, bevestiging...). Helaas weten we uit ervaring dat je er met dit antwoord nog lang niet bent. Jouw kind is bijzonder, en dat betekent dat je bij alle dingen, of het nu gaat over een zorgtraject, het vinden van een geschikte school of een passende sport steeds zult moeten kijken wat bij jouw kind en jullie situatie past. 
Daarom gaan we starten met: ‘koffieochtenden voor ouders van bijzondere kinderen’.

De bijeenkomsten zijn gezellig en bieden ruimte voor herkenning en uitwisseling van ervaringen. Ieder heeft zijn/haar eigen verhaal. Ook wordt er regelmatig een onderwerp  behandeld ter ondersteuning bij de zorg en opvoeding. Dit doen we onder het genot van een kop lekkere koffie.

Er is vanuit MEE begeleiding aanwezig, de groep heeft echter geen hulpverlenend karakter. Het ontmoeten van lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen staat centraal.

Wanneer en waar
De koffieochtenden zijn gepland op donderdagochtend
23 mei en 20 juni
Van 10.00 tot 11.30 in het Cultuurhuis in Woudenberg (Dorpsstraat 40 3931 EH Woudenberg).

Heb je interesse, neem dan voor informatie of om je aan te melden contact op met MEE T035-3030165 of mail naar woudenberg@mee-ugv.nl Marlies, Nona of Lieuwkje staan je graag te woord.

Kosten
Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomsten verbonden.

Bij u in de buurt

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties