Medewerker Sociaal Team (28/32 uur per week)

Talk

Coöperatie De Kleine Schans in de gemeente Woudenberg is op zoek naar een: enthousiaste kandidaat voor de functie van medewerker Sociaal Team (28/32 uur per week)

Je bent op zoek naar een afwisselende en uitdagende functie en wilt graag werken bij De Kleine Schans, een unieke en vernieuwende coöperatie binnen het Sociaal Domein. Je denkt oplossingsgericht en ziet mogelijkheden die anderen over het hoofd zien. Je hebt lef om gebaande paden te verlaten. Je bent creatief, helpt mensen graag vooruit en je bent goed in contact met mensen. Je kijkt kritisch naar je werk en laat het weten als iets beter of slimmer kan. En je gelooft in de eigen kracht van inwoners als het gaat om hun zorg en ondersteuning.

Herken jij je in het bovenstaande, lees dan snel deze vacature, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doe je?

Als medewerker Sociaal Team ben je met name bezig met hulp aan volwassenen, jeugdigen of hun gezin. Je sluit aan op de hulpvraag. Je zet je eigen deskundigheid in waar dit aanvullend is aan de oplossingen die je met de cliënt zoveel mogelijk in het eigen netwerk vindt. Je signaleert knelpunten en risico’s en weet die met de cliënt te bespreken, zodat oplossingen gevonden kunnen worden.

Ondertussen ben je onderdeel van een team wat werkzaam is in diverse domeinen. Je helpt elkaar en benut elkaars expertise op zo’n manier dat de cliënt samenhang en hulp ervaart. We ontwikkelen met elkaar initiatieven in Woudenberg die preventief werken en hebben daar jouw creativiteit, inzet en leiderschap in nodig.

Je plek in de organisatie

Coöperatie De Kleine Schans is een unieke organisatie in Nederland waarin alle aspecten binnen het Sociaal Domein samenkomen. Het doel van De Kleine Schans is doen wat nodig is, zodat inwoners zoveel mogelijk zelfredzaam en in hun eigen omgeving oplossingen kunnen vinden en ontwikkelen. 

Bij De Kleine Schans werken medewerkers die betrouwbaar en betrokken zijn en samen met inwoners op zoek gaan naar een passende oplossing en hierbij de juiste verbindingen kunnen maken. Hierop selecteren we onze mensen. De medewerkers werken altijd samen met onze inwoners en gaan uit van de eigen kracht en vitaliteit.  

Daarnaast creëren we de werkomstandigheden waarin deze voor ons belangrijke kwaliteiten goed gedijen.

Heb jij?

 • Een open blik en ondernemende houding;
 • Positiviteit, humor en geduld;
 • Zin om nieuwe wegen te bewandelen, ontdekkingen te doen en jouw creativiteit in te zetten;
 • Kennis van en inzicht in de sociale kaart, het hulpaanbod in de regio;
 • Ervaring met en kennis van hulpverleningsmethodieken, vaardigheden in gesprekstechnieken en motiverende gespreksvoering, zodat je jezelf als instrument kan inzetten;
 • Ervaring binnen de GGZ, om die tools mee te nemen naar ons team;
 • Een afgeronde HBO-opleiding (Social Work, Maatschappelijk Werk of SPH);
 • Een registratie in Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Ben jij?

 • Iemand die graag ondersteuning biedt aan mensen in alle leeftijdscategorieën;
 • Iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat;
 • Iemand die kennis en ervaring heeft binnen jeugdhulp, over uitdagingen van psychiatrische aard en systeemgericht werken in gezinnen;
 • Iemand die de ernst van de situatie kan inschatten waarin iemand zich bevindt en hiernaar kan handelen;
 • Een motiverende factor binnen een team en kan goed samenwerken met andere partijen.

Wat je nog meer moet weten:

 • Duur: een jaar met mogelijkheid tot een vast dienstverband;
 • Aantal uren: 32/36 uur;
 • Salaris: op basis van 36-urige week en afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.884,- en € 4.252,- per maand (salarisschaal 9 CAO Sociaal Werk);
 • Overig: ruime (opleidings-)mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren en meer informatie

Schriftelijk reageren kun je tot en met 15 augustus 2021 via het emailadres van de coöperatie: werkenin@dekleineschans.nl.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdagmiddag 14 september 2021 of donderdagmiddag 16 september 2021. Vervolgens volgt een tweede ronde in de week erna op donderdagmiddag 23 september.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Ellen van der Vlist (directeur). Zij is te bereiken via telefoonnummer 085 066 9700 of per e-mail info@dekleineschans.nl.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties