Meldpunt Bezorgd

Socialmedia

Maakt u zich zorgen om iemand met verward gedrag, of iemand die geestelijke of andere zorg nodig heeft maar daar zelf niet om vraagt? Neem dan contact op met het Meld- en Adviespunt Bezorgd. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan iemand die ronddoolt op straat, zichzelf vervuilt of wartaal uitslaat.

Voor wie is het Meldpunt?
Het Meld- en Adviespunt van de GGD is er voor sociaal kwetsbare mensen, die vaak veel problemen hebben, zoals verslaving, schulden, verwardheid of vervuiling. 

De GGD werkt hierbij samen met tal van (zorg)organisaties zoals de wijkteams, huisartsen, specialistische zorg zoals GGZ en verslavingszorg, politie en gemeente om ervoor te zorgen dat de gemelde persoon de juiste zorg en/of hulp krijgt.  

Wanneer is het Meldpunt bereikbaar?
Het Meld- en Adviespunt Bezorgd is bereikbaar via 030- 630 54 80, of via het meldingsformulier. Ook per mail is het Meldpunt bereikbaar: meldpunt@ggdru.nl
Krijgt u niet direct contact? Er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. 
Het Meldpunt is er niet om levensbedreigende situaties te melden. Bij spoed belt u het alarmnummer 112.

In de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) is het Meldpunt ook buiten kantoortijden en in het weekend telefonisch bereikbaar, als u denkt dat het niet kan wachten tot de volgende dag.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties