Open dag 'Je mag er zijn'

foto je mag er zijn

Stichting 'Je mag er zijn' in Woudenberg houdt op 31 augustus tussen 10.00 en 13.00 een open dag. En iedereen is welkom! Het belooft een geweldige dag te worden.

Wat is stichting 'Je mag er zijn'?

Stichting ‘Je mag er zijn’ is er voor pleegouders/gezinshuizen en pleegkinderen. We willen helpen aan de nodige spullen wanneer een kind in een pleeggezin of gezinshuis geplaatst wordt. Zo hebben we 2e hands kinderkleding, maar ook speelgoed, fietsen, ledikantjes, wandelwagens, schoenen, kinderstoelen, boxen…… echt alles wat nodig is voor de opvang van een kind in een pleeggezin. En alles is gratis mee te nemen of te lenen.

Met de open dag willen we de drempel zo laag mogelijk maken voor iedereen die nieuwsgierig is naar onze ‘winkel’ en wie wij zijn. Of je nou pleegouder bent of niet, iedereen is welkom! Wij zijn er voor de pleeggezinnen en gezinshuizen maar vinden het ook leuk om onze ‘buren’ te leren kennen.

Het programma

Er staat koffie, thee en wat lekkers klaar voor de (pleeg)-/gezinshuisouders. En natuurlijk is aan de (pleeg)kinderen ook gedacht. Er staan namelijk een heleboel leuke activiteiten op het programma. Zo is er de mogelijkheid om je haren te laten vlechten, ‘tattoos’ te plakken, maar er zijn ook cakejes om te versieren, spijkers om te slaan en…… er kan zelfs gegrabbeld worden!
Hiernaast verkopen we ook stroopwafels, waarvan alle inkomsten natuurlijk direct naar ons goede doel gaan.

De volwassenen hoeven zich ook niet te vervelen; Naast een heleboel andere pleegouders/gezinshuisouders waar je kennis mee kan maken is er ook ieder uur (te beginnen om 10:30, vervolgens om 11:30 en als laatste om 12:30) een ervaren pleegouder of gezinshuisouder die graag vertelt wat pleegzorg inhoud en wat 'Je mag er zijn' daarin voor ze heeft betekend.

Overweeg je om aan pleegzorg te beginnen? Ben je al jaren pleegouder en toe aan ‘nieuwe’ spullen? Zou je ons graag willen sponsoren, maar wil je eerst meer weten over ons werk? Heb je tijd voor vrijwilligerswerk maar weet je niet goed wat we doen? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan langs op 31 augustus tussen 10 en 13 uur! Maarsbergseweg 69 in Woudenberg, deur no 12.

Voor meer informatie: www.woudenberg.jemagerzijn.nl

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties