Thee met Taal

thee met taal

Van 3 tot en met 9 september is het de Week van de Alfabetisering. Een week waarin extra aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid. Ook het Studiecentrum Woudenberg doet mee aan deze week met op dinsdag 4 september van 16.00 tot 17.30 uur de bijeenkomst Thee met Taal in de Bibliotheek Woudenberg. Wilt u weten hoe u laaggeletterdheid kunt herkennen? Kom dan ook naar deze gratis bijeenkomst.

Tijdens Thee met Taal vertellen we hoe u laaggeletterdheid kunt herkennen bij mensen die u tegenkomt bij uw werkzaamheden en wat u kunt doen.

2,5 miljoen laaggeletterden

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat zo veel volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom de bijeenkomst Thee met Taal. We ontmoeten u graag op dinsdag 4 september in het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 Woudenberg. Aanmelden kan per e-mail: s.van.den.broek@bibliotheekeemland.nl.