Themabijeenkomst Eenzaamheid 14 maart

wonen

Datum: 14 maart 2019

Locatie: Cultuurhuis, Dorpsstraat 40, Woudenberg

Op donderdag 14 maart bent u van harte welkom in het Cultuurhuis, bij de themabijeenkomst over eenzaamheid. Op deze middag starten we met een bijzonder gesprek met een ervaringsdeskundige op het gebied van eenzaamheid. Wat doet eenzaamheid met een mens en wat kan helpen om het gevoel van eenzaamheid terug te dringen? U hoort het tijdens deze bijeenkomst uit eerste hand.

Naast dit interview gaan we dieper in op de verschillende vormen van eenzaamheid die men kan ervaren. We bespreken succesfactoren om specifieke soorten eenzaamheid aan te pakken en delen de uitkomsten van het onderzoek naar de mogelijkheden om eenzaamheid terug te dringen. Dit onderzoek is gedurende 2018 gedaan door Movisie, in samenwerking met Beweging 3.0, De Kleine Schans, Gemeente Woudenberg en Coalitie Erbij Woudenberg.   

Na dit plenaire gedeelte, staan er twee workshoprondes op het programma. Een workshop Signaleren & Bespreken van eenzaamheid, waarbij handvaten worden aangereikt om het gesprek aan te gaan. De tweede workshop gaat in op het aanbod en mogelijk gemis aan activiteiten en diensten in Woudenberg, die een rol kunnen spelen in het terugdringen van de eenzaamheid.

Programma

14.00 uur            Inloop  
14.30 uur            Opening en start plenaire gedeelte, met o.a.

-Interview ervaringsdeskundige

-Vormen van eenzaamheid

-Onderzoek Movisie

15.00 uur            Workshop ronde 1 Signaleren & Bespreken óf  Activiteiten & Diensten
16.00 uur            Workshop ronde 2 Activiteiten & Diensten óf Signaleren & Bespreken
17.00 uur            Netwerkborrel

 

We hopen van harte u te mogen verwelkomen! Aanmelden is gewenst, door een e-mail met uw contactgegevens te sturen naar info@dekleineschans.nl onder vermelding van ‘Themabijeenkomst Eenzaamheid’. Bellen kan ook: 085 0669700 of kom tijdens openingstijden even langs, dan verwerken we uw aanmelding direct bij de balie

Bij u in de buurt

Kookworkshops voor vitale ouderen
19 november 2019

De Vrije Inloop
15 november 2019

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties