Vrijwilligers Vacaturebank

Drankje

Vrijwilligers Trefpunt Woudenberg

Wie wil meehelpen aan het succesvol neerzetten van Trefpunt in Woudenberg voor volwassenen die elkaar ontmoeten in het Cultuurhuis?

Wie ben jij?
Je bent geduldig, opgewekt, ondernemend en nieuwsgierig.  Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en samen met de deelnemers een gezellige dagdeel en sfeer neer te zetten.  Gezamenlijk een kop koffie drinken, een spelletje doen, iets lekkers bakken of koken, creatief aan de slag of samen de krant lezen. Je kan samen met de deelnemers hun indeling van de dag bedenken. Het is een pre als je een EHBO diploma hebt.

Wat bieden we?
- Een vrijwilligersbaan met veel ruimte voor initiatieven
- Samenwerking met collega-vrijwilligers
- Ondersteuning in de vorm van een ‘achtervang’  waar u met vragen terecht kunt
- Scholing en ondersteuning naar behoefte (bijvoorbeeld mini-EHBO training, ontwikkelingsgericht coachen)
- Vrijwilligersverzekering tijdens de werkzaamheden

Tijdsbesteding
Dit gaat in overleg op basis van beschikbaarheid van de vrijwilligers. Trefpunt zal met 1 dagdeel starten en vervolgens uitbreiden naar meerdere dagdelen doordeweeks op basis van behoefte deelnemers. De ochtend is van 10.00-13.00 uur, de middag van 13.00-16.00. Gezamenlijk wordt een rooster gemaakt.

Korte omschrijving van Trefpunt in Cultuurhuis Woudenberg
Trefpunt is bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen en waarbij sprake is van het (deels) ontbreken van een betekenisvolle daginvulling of overbelasting van de mantelzorger.  Deze mensen hebben een steuntje in de rug nodig om deel te nemen aan activiteiten en hebben (nog) geen indicatie voor dagbesteding.

Interesse?
Meld je dan aan bij Suzanne de Haan , bereikbaar via s.dehaan@dekleineschans.nl of via 085-0669700  

Zorgcentrum Groenewoude

 

Bij Groenewoude zijn er verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.

Denk onder andere een aan

 • Het bemensen van het winkeltje op maandagochtenden (1x per 2 weken tussen 9.15 – 12.00)
 • Gastheer of gastvrouw voor in het restaurant, voor het serveren van de maaltijden (eens per 2 weken op donderdag, tussen 11.30 en 13.30) . Andere dagen zijn ook bespreekbaar)
 • Koffie ronddelen en praatje maken in de appartementen en in de serre ( 1x per maand op zaterdagochtend, tussen 9.30 en 11.30)
 • Snackmenu’s serveren. Op zaterdag wordt er in de Serre een snackmenu geserveerd. Zowel bewoners als senioren uit de wijk maken hier graag gebruik van. Vanaf 11.45 uur neemt u de bestelling bij de gasten op en rond 12.15 uur worden de menu’s uitgeserveerd. U eet lekker mee en draagt zorg voor een gezellige sfeer.

Lia Koole

Kersentuin 1

3931 SR Woudenberg

030 6988715

liakoole@zorggroepcharim.nl

www.zorggroepcharim.nl

 

Toneelvereniging ’t Scherm

Toneelvereniging ’t Scherm zoekt een souffleur
Tijdens de oefenperiode helpt een souffleur de spelers met de teksten, zodat we zo snel mogelijk zonder boekje kunnen oefenen. Tijdens de uitvoeringen is een souffleur onmisbaar als back-up. Het werk wordt door alle spelers zeer gewaardeerd!
Dus sta je zelf niet graag op de planken, maar zou je wel graag betrokken zijn bij een gezellige vereniging: neem gerust contact op!

We oefenen elke donderdagavond vanaf 20:00u in de Camp.
Hoe eerder een souffleur betrokken is, hoe fijner, zodat hij/zij weet op welke momenten er extra opgelet moet worden. Een vaste souffleur zou heel wenselijk zijn.
 

Olga van Dongen

06 47 44 65 40

olgavandongen@gmail.com

www.tscherm.nl

 

Reinaerde Slotlaantje

Reinaerde wil bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. In onze visie halen cliënten het beste uit zichtzelf in relatie met anderen in hun directe omgeving. Onze missie is hen aan te moedigen om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en samen te kijken hoe ze hun kwaliteiten het beste kunnen inzetten. Hoe kunnen cliënten hun eigen dromen en ambities verbinden met activiteiten die van waarde zijn voor hun omgeving.

Op het slotlaantje zijn we op zoek naar een vrijwilligers die het leuk vind om eens per week samen met een client een gezonde maaltijd te koken of te bakken. Dus ben je geduldig, houd je van koken en vind je het leuk om die passie over te brengen aan onze cliënten? Kom dan vooral eens kennismaken!

Patricia Tesselhoff

Slotlaantje 1 tm 7

3931VJ Woudenberg

06 10 96 34 95

ptesselhoff@reinaerde.nl

http://www.reinaerde.nl/home/vacatures-leren/vrijwilligerswerk/

 

Reinaerde de Heygraeff

Vrijwilligers gezocht voor Lightbende en Heavybende op de Heygraeff in Woudenberg.

Tijdens de lightbende bieden we muziek aan een groep van ongeveer 15 cliënten met een meervoudig handicap. De muziekstijlen zijn pop, rock, Nederlandstalig, klassiek. Zoals de naam al zegt: de sfeer is gezellig en met ondersteuning van jou kunnen we de cliënten laten genieten van de muziek en de omgeving.

De heavybende is een activiteit waarbij de cliënten zowel actief als passief muziek beleven. Men speelt op instrumenten zoals trommels en slaginstrumenten. We hebben een geluidinstallatie waar we cd’s kunnen draaien en we maken gebruik van laptops en mp3 speler. De muziekstijl is up tempo muziek zoals pop, rock en disco. Ook zorgen we voor discoverlichting om de sfeer te verhogen.

Er is altijd ondersteuning van een vaste begeleider die de activiteit begeleid.

Houd je van muziek, ben je eens in de 2 weken op dinsdagavond en/of donderdagavond beschikbaar en wil je het verschil maken voor deze mensen? Kom dan eens kennis maken!

Margit Westerveld

De Heygraeff 3a

3931Mk woudenberg

06 13 464600

mwesterveld@reinaerde.nl

http://www.reinaerde.nl/home/vacatures-leren/vrijwilligerswerk/

 

Repair Café Woudenberg

Duurzaam Woudenberg organiseert duurzame dingen in Woudenberg om zo de mensen meer bewust te maken van het onderwerp. Het Repair Café is één van de initiatieven van de stichting.

Duurzaam Woudenberg zoek een organisator voor het Repair Café. Elke derde vrijdag van de maand (van 2-4) organiseert Duurzaam Woudenberg het Repair Café in het Cultuurhuis in Woudenberg. We zoeken iemand die deze organisatie op zich wil nemen. Dat houdt in dat je met de reparateurs afstemt wie aanwezig is, je zelf even wat tafels en spullen klaar zet en je zorgt dat alles weer wordt opgeruimd. Als er vragen zijn over het Repair Café komen ze bij jou terecht.

Frans van der Schot

Dorpsstraat 40

3931EH Woudenberg

0332862444

info@duurzaamwoudenberg.nl

http://www.duurzaamwoudenberg.nl/

 

Ont-moetingscentrum Moriahoeve

Het ont-moetings centrum (MoriaHoeve) is voor inwoners van Woudenberg die op zoek zijn naar een gezellige en zinvolle dag invulling met andere mensen om zich heen. Bezoekers die eenzaam zijn, net geïndiceerd zijn voor bijvoorbeeld Alzheimer of een psychische achtergrond hebben. Op het ont-moetingscentrum wordt geen zorg geleverd. Gediplomeerde begeleiders zijn hier altijd aanwezig.

Ont-moetingscentrum van de Moria Hoeve is op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij de begeleiding van onze bezoekers. Samen een spelletje doen, wandelen of voor een goed gesprek.
Dat kan op maandag, dinsdag en donderdag in de ochtend van 10.00 tot 13.00, de middag van 14.00 tot 16.00 of een hele dag van 10.00 tot 16.00uur.

Wilma Joosten

Kersentuin 35

3931 SR Woudenberg

06 14021132

oc@moriahoeve.nl

 

Reinaerde de Heygraeff

Op de woning binnen De Heygraeff zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om met de bewoner erop uit te gaan, naar een voorstelling, een plaatsje bezoeken etc. Voor de bewoner is het belangrijk als je hem kan geruststellen en rustig benaderd. Het is voor hem belangrijk om vooraf te vertellen wat voor activiteit hij gaat doen. Hij is rolstoel gebonden.

Het zou gaan om eens per 4 a 6 weken een zaterdag of zondag middag of avond.

Margit Westerveld

De Heygraeff 3a

3931Mk woudenberg

06 13 464600

mwesterveld@reinaerde.nl

http://www.reinaerde.nl/home/vacatures-leren/vrijwilligerswerk/

 

Cultuurhuis Woudenberg

Het Cultuurhuis in Woudenberg is letterlijk en figuurlijk het kloppend hart van het dorp. In het Cultuurhuis vinden cursussen vanuit Kunst en Cultuur plaats, is de oudheidkamer van Oud Woudenberg ondergebracht, is de bibliotheek te vinden en is een verkooppunt van het Regionaal Bureau voor Toerisme gehuisvest. Op de begane grond is een balie gesitueerd, waar medewerkers bezoekers verder kunnen helpen met vragen over de gebruikers van het Cultuurhuis en waar verkoop van artikelen plaatsvindt. Deze balie wordt van maandag tot en met vrijdag door vrijwilligers bemenst van 9.00 uur ’s ochtends tot 20.30 uur ’s avonds. Op zaterdag geldt 12.30 uur als eindtijd.

Job van der Mijl

Dorpsstraat 40

3931EH Woudenberg

033 2863788

j.a.mijl1958@kpnmail.nl

http://www.cultuurhuiswoudenberg.nl

 

Begeleider studiecentrum Woudenberg

Het studiecentrum Woudenberg zoekt een begeleider studiecentrum. De  tijdsinvestering is gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur per week, de taken zijn als volgt:

 • Inwoners van Woudenberg die de Nederlandse taal (nog) niet voldoende beheersen helpen met hun leerwensen; zoals beter leren lezen, schrijven, spreken of rekenen en/of hulp bij een studie. Dit gebeurt onder (bege)leiding van een ervaren docent van het ROC;
 • Af en toe jongeren helpen bij het maken van huiswerk/taken.

Gevraagde vaardigheden en competenties

 • Plezier hebben in het omgaan met anderstaligen met een eigen culturele achtergrond;
 • Kennis kunnen overbrengen op diverse niveaus;
 • Hulpvaardige instelling hebben;
 • Flexibel kunnen ingaan op diverse leervragen;
 • Een maal per week op dinsdagavond beschikbaar zijn van 19:00 tot 21:00 uur (m.u.v. van vakanties).

B.C. Kanselaar

Dorpsstraat 40

3931EH Woudenberg

033 7501 756

studiecentrumwoudenberg@gmail.com

 

Formulierenbrigade

Voor de nieuw op te richten Formulierenbrigade in Woudenberg, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Bij de Formulierenbrigade komen mensen met allerlei vragen. Taken van de vrijwilligers zijn uiteenlopend, denk onder andere aan:

 • Helpen invullen van formulieren (bijv. van gemeente, uitkeringsinstanties, verzekeraars, pensioenfondsen, aanvraag ov-chip of Digi-D)
 • Uitleg geven van brieven
 • Uitzoeken of iemand recht heeft op toeslagen of gemeentelijke regelingen
 • Hulp bij overige vragen of problemen met instanties

Gevraagde vaardigheden en competenties

We zoeken iemand die affiniteit en/of kennis heeft van sociale wet- en regelgeving en die bereid is om zijn/haar kennis in te zetten om anderen te helpen met hun vragen.
Een vrijwilligers van de Formulierenbrigade is daarnaast klantgericht, enthousiast, flexibel en betrokken, maar weet zijn/haar grenzen te bewaken.

Tijdsbesteding

In overleg, maar minimaal De wens bestaat om een wekelijks inloopspreekuur te draaien, bemenst door twee vrijwilligers. De tijdsinvestering zal afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich aanmeld en de hoeveelheid vragen die op ons af komen. We gaan uit van ongeveer een dagdeel per week.

Sandra van Capelle

Schans 29

3931 KJ Woudenberg

s.capelle@dekleineschans.nl

www.dekleineschans.nl

 

Filmhuis Woudenberg

Werkgroep Filmhuis Woudenberg is op zoek naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met arthousefilms wn wil meedenken over de te vertonen films.

Wij vragen

Een vrijwilliger die op de tweede donderdag van de maand wil helpen met de organisatie van de filmavond. Dit houdt in: kaartverkoop, stoelen klaarzetten en koffie/thee schenken.

Over Cultuurhuis

Het Cultuurhuis Woudenberg geeft huisvesting aan de VVV, het Studiecentrum, de Rabobank, Bibliotheek Woudenberg, Stichting Kunst en Cultuur en Stichting Oud Woudenberg.

De inwoners van de gemeente Woudenberg en toeristen kunnen in het Cultuurhuis terecht voor vaste en wisselende tentoonstellingen, cursussen, kunst- en cultuureducatie, lezingen, filmmiddagen en -avonden, voorleesmiddagen, bankzaken, VVV-bonnen en toeristische informatie.

Ina Muller

Dorpsstraat 40

3931EH Woudenberg

cultuurhuiswoudenberg@gmail.com

http://www.cultuurhuiswoudenberg.nl

 

 

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties