Workshop ''Mad Science''

Mad science

Mad Science organiseert twee workshops met allerlei proefjes voor kinderen met ASS of aanverwante stoornis in twee verschillende leeftijdscategorieën. 

13:30 - 14:30 uur: Workshop Labwerk groep 5/6/7

De professoren van Mad Science werken in een laboratorium waar ze allerlei chemische proefjes ontwikkelen die in de klas uitgevoerd worden. Tijdens deze les krijgen alle leerlingen een set lab instrumenten en worden ze wetenschappers-in-wording. Ze leren vloeistoffen verplaatsen met een speciale schenktechniek evenals met een pipet en ervaren waarom draaikolken van pas kunnen komen in het lab. Maar de belangrijkste techniek is misschien wel veilig en nauwkeurig werken!

15:00 - 16:00 uur: Workshop Chemische Reacties groep 8/VO1/VO2

Alles om ons heen is opgebouwd uit atomen en moleculen. En dan bedoelen we ook echt ALLES! Zelfs dingen die je niet kan zien, maar alleen kan voelen, zoals lucht. Deze les staat vol van experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van 1 atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Kortom, we gaan aan de slag als scheikundigen in de dop!


Kosten
€ 2,50 pp inclusief drinken en iets lekkers.

Aanmelden
Klik hier voor de link naar het inschrijfformulier.

Voor wie? Wanneer Locatie
Basisschool kinderen met autisme in groep 5 t/m 7 06 mei
13:30 tot 14:30
De Breehoek
Kinderen met autisme in groep 8 en klas 1 en 2 van de middelbare school 06 mei
15:00 tot 16:00
De Breehoek